Friday, August 23, 2013

"Passion och hjärta i allt vad man gör!" Lars Wallin

"Passion och hjärta i allt vad man gör!" Lars Wallin

Frukostseminarium tema socialt entreprenörskap

Idag har jag varit på frukostseminarium på IDÈLAB som ligger på Mälardalen högskolan. Kopierar lite text från Idelabs info
"Tillsammans med Coompanion arrangerar IDÉLAB fyra stycken frukostseminarier på tema socialt entreprenörskap under hösten.
Under detta tillfälle möter vi Johan Wendt, grundare av Mattecentrum, som berättar om verksamheten med öppna räknestugor i 20 städer och via nätet. Hör hur han byggde upp verksamheten utan någon budget men istället med många innovativa idéer."

Det var en av dem bästa och mest inspirerande föreläsningen jag har varit med. Johan är en fantastisk engagerad kille med mycket passion och glimten i öga. Jag fick massor av idéer och tips hur ska man marknadsföra sin verksamhet. Han började hjälpa barn med matteläxor helt ideellt bara på grund av han mådde mycket bra av det han gjorde.
Jag verkligen önskar lycka till Johan Wendt!

Inspirerande möten

Just nu arbetspraktiserar jag på Coompanion.

 Företaget som håller på med rådgivning till alla som vill starta ett nytt företag. Och Coompanion inriktar sig speciellt till de som vill bilda en ekonomisk förening. Mer aktuell info kan ni läsa på Coompanions facebook.
Igår har jag varit på en evenemang som vårt företag har organiserat tillsammans med Västerås Science Park. Det var mer än 80 personer, som anmält sig. Jag fick träffa massor av intressanta och spännande människor bland dem är Lars Wallin - Sveriges främsta modeskapare.


Några andra var Diana från Guide2Guive, Lars från MorFun, Johan grundare till MatteCentrum.
Efter information och presentation åt vi god mat och snittar, minglade och umgicks. 

Tuesday, August 20, 2013

Dharma yoga i Västerås

Dharma yoga i Västerås. En fantastisk yoga-kvinna, som bor i Västerås. Jag har tränat yoga med henne några gånger. Hon organiserar föreläsning med Janesh Vaidya - en ayurvedaförespråkare här i Sverige.

Да здравствует мышечная сила!

В воскресенье качала бицепс левой руки, отжимала ручной соковыжималкой стебли укропа, моркови, свеклы, кейла. Не пропадать же добру! Сок затем заморозила на худшие времена. Совершенно не надо ходить в спортзал с такими сокотренажерами.

Friday, August 2, 2013

Прогулка вдоль Черной речки

Позавчера прогулялась вдоль местной Черной речки (Svartån). Красотища! Вокруг поля с золотистой рожью и пшеницей, покой, благодать и ни души ( покрайней мере ни одной видимой души).